Rafting kamp Grand Tara nalazi se 20 km uzvodno od Foče, pored  ušća reka Tare i Pive gde se rađa reka Drina. Okružen je  prelepim planinama – Vučeva, Maglića, Vukuše, Pliješa, Zelengore.

Kapacitet kampa je 85 kreveta raspoređenih u novim sobama sa kupatilima, višekrevetnim bungalovima sa kupatilima  i dvokrevetnim bungalovima

U kampu Grand Tara poštuju se sva pravila koja vašu bezbednost stavljaju na prvo mesto. Tako na splavarenju dobijate specijalna odela, kacige za rafting i svu neophodnu opremu. Oni koji žele šetnju ili vožnju biciklima imaju nebrojano mnogo izbora, od planinarenja, obilaska jezera koja se prostiru na tri nacionalna parka.
Šta drugo reći osim – ne propustite!
Vaš kamp Grand Tara.

 

+387 65 290 343 +381 64 943 27 66
Foča
office@raftinggrandtara.com
Grand Tara Most_Mehmed_Pase_Sokolovica

Andrićgrad

Kamengrad – Andrićgrad

Andrićgrad ili Kamengrad je grad, kulturni centar i vrsta etno-sela, koji se nalazi na lokaciji Ušće na samom ušću rijeka Drina i Rzav u Višegradu čiji je idejni tvorac režiser Emir Kusturica. Za posjetioce je otvoren 5. jula 2012.

Grad je izgrađen od kamena i u njemu se nalazi pedesetak objekata. U gradu postoji gradsko pozorište, moderni bioskop, gradska uprava, akademija lijepih umjetnosti, zgrada Andrićeve gimnazije, riječna marina i pristanište, hoteli, trgovi, crkva, stari han, dućani i spomen kuća Ive Andrića. U okviru akademije lepih umetnosti koja će postojati u Kamengradu, radiće Fakultet za režiju. Očekuje se i da Srbija, a možda i neke druge zemlje, otvore svoje konzulate i počasne konzulate u Andrićevom gradu. 28. juna 2013. godine otvoren je Andrićev institut.

Ovde je 2016. osnovana međunarodna Akademija umetnosti za školovanje glumaca, reditelja i srodnih zanimanja.

Crkvu posvećenu Svetom caru Lazaru i Kosovskim mučenicima, na Vidovdan 28. juna 2014. godine osveštao je Patrijarh srpski Irinej.

Izvor: Wikipedia

Atrakcije

Spomenik Ivi Andriću

Spomenik Ivi Andriću se nalazi na Trgu Nikole Tesle u centralnom dijelu Andrićgrada. Spomenik koji je visok 2,4 metra otkriven je na Vidovdan 28. juna 2012. za vrijeme svečanosti Obilježavanja godišnjice od početka izgradnje Andrić grada. Spomenik je nastao kao reagovanje na rušenje biste Ive Andrića u Višegradu 1991. Bistu Ive Andrića u Višegradu su 1. jula 1991. macolama srušila petorica muslimanskih ekstremista koje je predvodio Murat Šabanović, a zatim je bacili u rijeku Drinu.

Spomenik Petru II Petrović Njegošu

Spomenik Njegošu, nalazi se na istoimenom trgu, ispred crkve svetog kneza Lazara, čuvajući leđa Ivi Andriću. Otkrio ga je 29. novembra 2013. godine Matija Bećković, na svoj rođendan uz riječi:

„Dobro došao Gospodaru u grad sagrađen i zbog toga da imaš gde i kod koga doći, a čim si došao, postalo je očigledno da si tu oduvek i bio, da odavde nikud nisi ni odlazio.”

Spomenik je identičan spomenicima u Podgorici i Beogradu. Na postamentu spomenika ispisano je: „tragičnom junaku kosovske misli“.

Izvor: Wikipedia

Follow us on Social Media