Rafting kamp Grand Tara nalazi se 20 km uzvodno od Foče, pored  ušća reka Tare i Pive gde se rađa reka Drina. Okružen je  prelepim planinama – Vučeva, Maglića, Vukuše, Pliješa, Zelengore.

Kapacitet kampa je 85 kreveta raspoređenih u novim sobama sa kupatilima, višekrevetnim bungalovima sa kupatilima  i dvokrevetnim bungalovima

U kampu Grand Tara poštuju se sva pravila koja vašu bezbednost stavljaju na prvo mesto. Tako na splavarenju dobijate specijalna odela, kacige za rafting i svu neophodnu opremu. Oni koji žele šetnju ili vožnju biciklima imaju nebrojano mnogo izbora, od planinarenja, obilaska jezera koja se prostiru na tri nacionalna parka.
Šta drugo reći osim – ne propustite!
Vaš kamp Grand Tara.

 

+387 65 290 343 +381 64 943 27 66
Foča
office@raftinggrandtara.com

Sarajevski ćevapi u Baščaršiji

Grad Nadrealista, Zabranjenog pušenja, Kusturice i Bregovića

Sarajevo, glavni grad Bosne i Hercegovine i njen najveći urbani, kulturni i ekonomski centar. Grad od 275.000 stanovnika, prepun istorijskih i kulturnih znamenitosti koje ćemo imati da priliku da obiđemo tokom ovog celodnevnog izleta.

Polazak je planiran nakon doručka ili prema dogovoru grupe. Put od našeg kampa do Sarajeva trajaće oko sat i po. Nakon dolaska u grad, pored obilaska znamenitosti grada, obilazimo i čuvenu Baščaršiju, dok će nam Sarajevski ćevapi biti obavezna stanica kada je ručak u pitanju. Dobijate slobodno vreme za samostalno razgledanje i sopping. Nakon čega se u dogovoreno vreme nalazimo na dogovorenom mestu i krećemo nazad ka našem kampu.

Cena uključuje:

 • Sve transfere spomenute u opisu
 • Profesionalnog vodiča
 • Ručak u Sarajevu

Dodatne informacije:

 • Konzumacija pića na kampu nije uračunata u cenu
 • Za realizaciju ovog programa minimalan broj učesnika je 4 ili se možete priključiti postojećoj grupi
 • Individualni troškovi učesnika nisu uračunati u cenu
 • Destinacija

 • Polazak

  Grand Kamp Tara
 • Vreme Polaska

  Preporučeno je da dolazak u kamp bude u prepodnevnim časovima, najkasnije do 10h.
 • Vreme Povratka

  Posle podne.
 • Dress Code

  Udobna garderoba i obuća.
 • Uključeno

  Doručak
  Osiguranje
  Prevoz autobusom
  Ručak
  Takse
  Transferi
  Vodič
 • Nije Uključeno

  Rafting
  Skipper
  Zipline
  Kampovanje sa obezbeđenom strujom i vodom
  Kupanje u bazenu
  Noćenje
  Oprema
  Parking
  Večera
1

Jutro: Doručak i polazak

Polazak je planiran nakon doručka ili prema dogovoru grupe. Doručak će biti poslužen u našem Grand kampu Tara, i sastojaće se od domaćih specijaliteta od lokalnih sastojaka.
2

Pre podne: Obilazak Sarajeva, ručak, razgledanje i šoping

Put od našeg kampa do Sarajeva trajaće oko sat i po. Nakon dolaska u grad, pored obilaska znamenitosti grada, obilazimo i čuvenu Baščaršiju, dok će nam Sarajevski ćevapi biti obavezna stanica kada je ručak u pitanju. Dobijate slobodno vreme za samostalno razgledanje i sopping.
3

Posle podne: Povratak

Nakon obilaska grada, ručka i slobodnog vremena za samostalno razgledanje i sopping, nalazimo se u dogovoreno vreme na dogovorenom mestu i krećemo nazad ka našem kampu.

Lokacija

Sarajevo

Sarajevo je glavni grad Bosne i Hercegovine i njen najveći urbani, kulturni, ekonomski i prometni centar, glavni grad Federacije Bosne i Hercegovine i sjedište Sarajevskog kantona, koje prema procjenama ima 688,354 stanovnika. Kroz grad protiče rijeka Miljacka, a u neposrednoj blizini grada je i izvorište rijeke Bosne, sa popularnim izletištem Sarajlija, Vrelom Bosne. Oko grada su olimpijske planine: Jahorina, Bjelašnica, Igman, Treskavica i Trebević, koji su posebno tokom zimskih mjeseci omiljena izletišta Sarajlija i turista iz cijeloga svijeta.
Grad Sarajevo sjedište je najveće visokoškolske ustanove u zemlji, Univerziteta Sarajevo, te niza drugih visokoškolskih ustanova, čime se svrstava u red najvećih univerzitetskih centara u cijeloj regiji jugoistočne Evrope. Uz nekoliko nacionalnih i gradskih pozorišnih kuća, muzeja i kulturnih institucija, Sarajevo je i važno mjesto na kulturnoj mapi ovog dijela evropskog kontinenta. Svake je godine grad na rijeci Miljacki domaćin niza kulturnih festivala međunarodnog karaktera, među kojima su najznačajniji: Sarajevski filmski festival (SFF), Sarajevski jazz festival, ljetni kulturni festival "Baščaršijske noći", teatarski festival novih produkcija "MESS", "Sarajevska zima" i Svjetski televizijski festival orijentalne muzike. Urbanu sliku grada karakteriziraju brojni sakralni objekti, džamije iz osmanskog perioda, pravoslavne, katoličke i evangelističke crkve, sinagoga i drugi kulturno-historijski spomenici.

Znamenitosti grada

Sarajevo se može pohvaliti dobro očuvanim starim trgovačkim delom grada, popularnom Baščaršijom, koja je nastala za perioda osmanske vladavine u Bosni i Hercegovini. Ovaj deo grada obiluje jedinstvenim arhitektonskim ostvarenjima osmanske gradske arhitekture, među kojima su brojne potkupolne džamije, kao i tradicionalne forme orijentalne arhitekture poput konaka, hanova i bezistana. Nakon razaranja tokom proteklog rata, Baščaršija je ponovo obnovljena na opštu radost Sarajlija i njihovih gostiju.
Izvor: Wikipedia
Follow us on Social Media