Rafting kamp Grand Tara nalazi se 20 km uzvodno od Foče, pored  ušća reka Tare i Pive gde se rađa reka Drina. Okružen je  prelepim planinama – Vučeva, Maglića, Vukuše, Pliješa, Zelengore.

Kapacitet kampa je 85 kreveta raspoređenih u novim sobama sa kupatilima, višekrevetnim bungalovima sa kupatilima  i dvokrevetnim bungalovima

U kampu Grand Tara poštuju se sva pravila koja vašu bezbednost stavljaju na prvo mesto. Tako na splavarenju dobijate specijalna odela, kacige za rafting i svu neophodnu opremu. Oni koji žele šetnju ili vožnju biciklima imaju nebrojano mnogo izbora, od planinarenja, obilaska jezera koja se prostiru na tri nacionalna parka.
Šta drugo reći osim – ne propustite!
Vaš kamp Grand Tara.

 

+387 65 290 343 +381 64 943 27 66
Foča
office@raftinggrandtara.com
Tara

Tara

Kanjon reke Tare

Kanjon reke Tare dugačak je 60 km i po nekima drugi po dubini u svetu posle kanjona reke Kolorado u SAD, a prvi u Evropi. Njegova prosečna dubina je 1.073 m, a najveća 1.333 m. Najdublji je kod Obzira (1.250–1.300 m). Predstavlja jednu od retkih oaza netaknute prirode i rezervat je za mnoge endemske vrste biljaka i životinja zbog čega je 1977. godine upisan u program UNESKO-a „Čovek i biosfera“ kao izuzetna geomorfološka i ekološka celina. Posebnu turističku atrakciju predstavlja splavarenje Tarom.

Izvor: Wikipedia

Reka Tara

Tara je reka u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini (Republika Srpska). Nastaje od dve rečice Opasanice i Veruše ispod planine Komovi. Poslednjih 40 km vodotoka i kanjona Tare nalazi se u Bosni i Hercegovini tj. Republici Srpskoj, a na nekoliko mesta čini i granicu između dve države. Na Šćepan polju, kod sastavka sa rekom Pivom sačinjava reku Drinu. Uglavnom u Crnoj Gori poznata je kao „Suza Evrope“. U celom toku voda iz reke se do skora mogla koristiti za piće.

Kanjon reke Tare po nekim navodima na svom najvišem mestu dubok je 1.333 m što ga čini jednim od najdubljih u Evropi. Manje je verovatno verovanje da je klisura po dubini ili dužini druga u svetu, posle kanjona reke Kolorado. Sama Tara je dugačka 146,4 km, sa prosečnim padom 4,5 m/km, sa površinom sliva 1.853 km². Reka Valbona u Prokletijama na delu svog toka ima protok vode čak dvadeset puta veći od Tare kod mosta na Đurđevića Tari. Veći deo reke Tare (uključujući njen kanjon) je pod UNESKO-vom zaštitom kao izdvojeni deo Nacionalnog parka Durmitor. Ova reka je idealna za splavarenje, rafting i ribolov (posebno u delu kraj Kolašina gde je idealna za mušičarenje). Najatraktivniji deo za splavarenje, rafting je poslednjih 25 km rečnog toka i kanjona.

Most na Đurđevića Tari je dug 365 m, građen je od 1937. do 1940. godine. Projektovao ga je Mijat Trojanović.

Izvor: Wikipedia

Follow us on Social Media