Rafting kamp Grand Tara nalazi se 20 km uzvodno od Foče, pored  ušća reka Tare i Pive gde se rađa reka Drina. Okružen je  prelepim planinama – Vučeva, Maglića, Vukuše, Pliješa, Zelengore.

Kapacitet kampa je 85 kreveta raspoređenih u novim sobama sa kupatilima, višekrevetnim bungalovima sa kupatilima  i dvokrevetnim bungalovima

U kampu Grand Tara poštuju se sva pravila koja vašu bezbednost stavljaju na prvo mesto. Tako na splavarenju dobijate specijalna odela, kacige za rafting i svu neophodnu opremu. Oni koji žele šetnju ili vožnju biciklima imaju nebrojano mnogo izbora, od planinarenja, obilaska jezera koja se prostiru na tri nacionalna parka.
Šta drugo reći osim – ne propustite!
Vaš kamp Grand Tara.

 

+387 65 290 343 +381 64 943 27 66
Foča
office@raftinggrandtara.com

Kanjoning Hrčavka

Jedan od najlepših kanjona na tromedji Srbije, Bosne i Crne Gore

Dobrodošli u Nacionalni park Sutjeska. Ovog puta organizujemo za Vas zlet do divljeg kanjona Hrčavke u Nacionalnom parku Sutjeska. Ovaj kanjon najveće pritoke Sutjeske je divlji i posljednji osvojeni kanjon u Evropi. Nalazi se u nacionalnom parku Sutjeska, okružen prirodnim rezervatom Perućica, planinom Maglić kao i Zelengorom. Kanjon Hrčavke do skoro nije bio otvoren za posete u komercijalne svrhe i nešto je zahtevniji od ostalih, pa se preporučuje učesnicima koji su u boljoj fižičkoj kondiciji. Izlet se može organizovati između doručka i ručka ili ručka i večere.

Uz segmente alpinizma, skokovi niz prirodne vodopade, i mnoge druge atrakcija čekaju nas na putu kroz kanjon. Prelazimo oko 13 km za 5 do 6h efektivno u zavisnosti od spremnosti i kondicije grupe. Tokom ekspedicije praviće se povremene pauze za fotografisanje i predah u prirodi.

Na izlet se ide našim terenskim vozilima sa stručnim vodičem koji je sa vama od samog početka do kraja. Koji će vam prezentovati opšta pravila bezbednosti kao i uputstva ponašanja prilikom kanjoninga. Takođe biće vam podeljena sva neophodna oprema koja će ovu avanturu učiniti bezbednom i prijantnom.

Izlet je predviđen za realizaciju između dva obroka. Tako da se može organizovati između doručka i ručka ili ručka i večere.

Nakon zavšetka izleta, idemo ka našim vozilima, sledi presvlačenje u suvu garderobu i povratak ka našem kampu.

Za one koji žele samo da koriste izlet van nasih ostalih aranžmana, dva obroka su uračunata u cenu.

Cena uključuje:

 • Sve transfere od kampa do kanjona i obrnuto
 • Sve takse, boravišne i takse za NP
 • Profesionalnog vodiča
 • Neophodnu opremu tokom kanjoninga
 • Dva obroka

Dodatne informacije:

 • Konzumacija pića na kampu nije uračunata u cenu
 • Detaljan jelovnik za aranžmane u koje je uključen obrok, možete pogledati ovde
 • Prethodno iskustvo nije potrebno
 • Za realizaciju ovog programa potrebno je minimum 2 osobe, ili da se priključiti formiranoj grupi
 • Preporučuje se starosna granica od 15 godina pa naviše
 • Zadržavamo pravo procene spremnosti učesnika
 • Vaša sigurnost nam je na prvom mestu

Boravišne takse, takse za nacionalni park, osuiguranja, besplatan parking, svi prevozi i transferi u toku aranžmana i svi slični troskovi su uračunati u cenu.

 • Destinacija

 • Polazak

  Grand Kamp Tara
 • Vreme Polaska

  9h
 • Vreme Povratka

  14 ili 15h
 • Uključeno

  Doručak
  Oprema
  Osiguranje
  Parking
  Ručak
  Takse
  Transferi
  Vodič
 • Nije Uključeno

  Rafting
  Skipper
  Zipline
  Kampovanje sa obezbeđenom strujom i vodom
  Kupanje u bazenu
  Noćenje
  Prevoz autobusom
  Večera
1

Jutro: Polazak

Doručak u Grand kampu Tara do 09h. Nakon doručka, olazak našim terenskim vozilima u pravcu kanjona Hrcavka.
2

Pre podne: Kanjoning

Po dolasku na početnu tačku presvlačimo se u kompletnu opremu za kanjoning i nakon brifinga ulazimo u kanjon. Prolazak kroz kanjon traje oko 5-6h zavisno od broja učesnika kao i od fizičke spremnosti učesnika. Kroz kanjon se prolazi uz savladavanje raznih atraktivnih prepreka, skokova niz prirodne vodopade a na pojedinim dijelovima potrebna je i alpinistička oprema. Predviđene su i pauze za predah, fotografisanje. Po izlasku iz kanjona, povratak do vozila. Presvlačenje u suvu garderobu.
3

Posle podne: Povratak u kamp

Povratak u Grand Kamp Tara. Bogat ručak u Grand kampu, tradicionalni specijaliteti. Završetak aranžmana.

Lokacija

Hrčavka

  Hrčavka je najveća pritoka Sutjeske. Njen kanjon se nalazi na planini Zelengori sa koje se spušta i uliva u Sutjesku. Čitavom svojom dužinom protiče kroz Nacionalni park Sutjeska. Izvire između planinskih grebena Zelengore: Planika (1.795 m), Ljubina foba (1.815 m), Orlovače (1.960 m) i Kozje strane (2.014 m). Hrčavka se nalazi na prostoru opštine Foča.
Hrčavka izvire na nadmorskoj visini od 1.570 m, u prosjeku teče na nadmorskoj visini od 700 do 900 metara, a u Sutjesku se uliva na nadmorskoj visini od 530 metara. Visinska razlika od izvora do ušća iznosi 1.030 metara, odnosno pad 76,3 m/km toka.
Izvor: Wiki
Follow us on Social Media