Rafting kamp Grand Tara nalazi se 20 km uzvodno od Foče, pored  ušća reka Tare i Pive gde se rađa reka Drina. Okružen je  prelepim planinama – Vučeva, Maglića, Vukuše, Pliješa, Zelengore.

Kapacitet kampa je 85 kreveta raspoređenih u novim sobama sa kupatilima, višekrevetnim bungalovima sa kupatilima  i dvokrevetnim bungalovima

U kampu Grand Tara poštuju se sva pravila koja vašu bezbednost stavljaju na prvo mesto. Tako na splavarenju dobijate specijalna odela, kacige za rafting i svu neophodnu opremu. Oni koji žele šetnju ili vožnju biciklima imaju nebrojano mnogo izbora, od planinarenja, obilaska jezera koja se prostiru na tri nacionalna parka.
Šta drugo reći osim – ne propustite!
Vaš kamp Grand Tara.

 

+387 65 290 343 +381 64 943 27 66
Foča
office@raftinggrandtara.com

Jeep safari kroz nacionalni park Sutjeska i kupanje u Orlovačkom jezeru i hiking Zelengorom

Netaktnuta šuma na 17.500 hektara i kupanje u najlepšem jezeru na Zelengori

Izlet Nacionalni park Sutjeska traje ceo dan, to je dan pun aktivnosti u prirodi. Polazak je planiran nakon doručka.

Na put do Orlovačkog jezera idemo Jeep safarijem jer ćemo nailaziti na raznovrsne terene, uske i široke puteve koje je moguće savladati samo ovakvim terencima. Ovo jezero je najlepše jezero na Zelengori, razgledaćemo i uživaćemo u netaknutoj prirodi koja krasi ovu, ali i okolne planine.

Kupanje u jezeru je moguće u zavisnosti od doba godine. Pored ove, biće još par zaustavljanja na kojima ćete čuti neverovatne priče od naših vodiča.

Preporučujemo vam planinarenje na vrh Zelengore odakle možete videti fantastične pejzaže i napraviti neverovatne fotografije. Za uspon je potrebno oko sat vremena, isto toliko i za spust. Tokom izleta biće obezbeđeni lunch paketi ili ručak u prirodi.

Nakon celodnevnog izleta sledi povratak u naš kamp gde vas čeka večera.

Cena uključuje:

 • Sve transfere od kampa do Nacionalnog parka i obrnuto
 • Sve takse, boravišne i takse za NP
 • Profesionalnog vodiča
 • Tri obroka

Dodatne informacije:

 • Konzumacija pića na kampu nije uračunata u cenu
 • Detaljan jelovnik za aranžmane u koje je uključen obrok, možete pogledati ovde
 • Prethodno iskustvo nije potrebno
 • Za realizaciju ovog programa minimalan broj učesnika je 4
 • Zadržavamo pravo procene spremnosti učesnika
 • Vaša sigurnost nam je na prvom mestu
 • Destinacija

 • Polazak

  Grand kamp Tara
 • Vreme Polaska

  Preporučeno je da dolazak u kamp bude u prepodnevnim časovima, najkasnije do 10h.
 • Vreme Povratka

  Posle podne.
 • Dress Code

  Sportska i udobna garderoba i obuća.
 • Uključeno

  Doručak
  Osiguranje
  Parking
  Ručak
  Takse
  Transferi
  Večera
  Vodič
 • Nije Uključeno

  Rafting
  Skipper
  Zipline
  Kampovanje sa obezbeđenom strujom i vodom
  Kupanje u bazenu
  Noćenje
  Oprema
  Prevoz autobusom
1

Jutro: Departure

Izlet Nacionalni park Sutjeska traje ceo dan, to je dan pun aktivnosti u prirodi. Polazak je planiran nakon doručka.
2

Pre podne: Jeep safari, Orlovačko jezero i kupanje

Na put do Orlovačkog jezera idemo Jeep safarijem jer ćemo nailaziti na raznovrsne terene, uske i široke puteve koje je moguće savladati samo ovakvim terencima. Ovo jezero je najlepše jezero na Zelengori, razgledaćemo i uživaćemo u netaknutoj prirodi koja krasi ovu, ali i okolne planine. Kupanje u jezeru je moguće u zavisnosti od doba godine. Pored ove, biće još par zaustavljanja na kojima ćete čuti neverovatne priče od naših vodiča.
3

Posle podne: Planinarenje i povratak u kamp

Preporučujemo vam planinarenje na vrh Zelengore odakle možete videti fantastične pejzaže i napraviti neverovatne fotografije. Za uspon je potrebno oko sat vremena, isto toliko i za spust. Tokom izleta biće obezbeđeni lunch paketi ili ručak u prirodi. Nakon celodnevnog izleta sledi povratak u naš kamp gde vas čeka večera.

Lokacija

Nacionalni park Sutjeska

Nacionalni park Sutjeska je najstariji nacionalni park u BiH. Sutjeska je postala nacionalni park 1965. godine i prostire se na površini od 17 500 hektara. Najbliži grad je Foča. Nalazi se na magistralnom putnom pravcu Beograd – Višegrad – Foča – Tjentište – Bileća – Trebinje – Dubrovnik. Ovdje se nalazi i jedna od dvije poslednje prašume u Evropi - Perućica. U Sutjesci se takođe nalazi i najviši planinski vrh u Bosni i Hercegovini Maglić 2386 -{m}-. Planina Maglić se nalazi na granici Bosne i Hercegovine i Crne Gore i može joj se prići iz nacionalnog parka, što predstavlja veliki izazov za planinare, alpiniste i njima slične ljubitelje prirode. Rijeka Sutjeska je dugi niz godina usijecala svoj put kroz kanjon i pritiče kroz samo srce ovog nacionalnog. Njene planine, jezera, rijeke, šume i sačuvana divljina su među najveličanstvenijim u Evropi. Ovi Dinaridi protežu se duboko u Balkansko poluostrvo, sve do Prokletija na granici sa Crnom Gorom i Albanijom. U Nacionalnom parku «Sutjeska», na relativno malom prostoru, skoncentrisano je ogromno blago biljnog i životinjskog svijeta. Zbog toga je ovo područje bilo i još uvijek je veoma privlačno za mnogobrojne naučnike, botaničare, geologe, zoologe te šumarske stručnjake. Bogati biljni svijet sadrži preko stotinu vrsta jestivih gljiva, kao i veliki broj rijetkih, osjetljivih i ugroženih vrsta. Životinjski svijet je takođe izuzetno bogat. U gustim šumama i po planinskim vrletima, žive gotovo sve vrste tipične za balkanski planinski prostor. Zabilježeno je 114 vrsta ptica (2002. godine), mada se smatra da ih ima više. Od zabilježenih 114 vrsta, 61 se gnijezdi u Nacionalnom parku Sutjeska, 32 vrste posjećuju park svakog ljeta, dok 16 vrsta pripada selicama koje prolaze ovuda u jesen i proljeće. Pet vrsta se samo zimi pojavljuje u nacionalnom parku. Spisak ptica uključuje i 9 vrsta djetlića, što predstavlja 90 % ove porodice u Evropi
Follow us on Social Media